Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Tänk som en programmerare med Human Resource Machine

I pusselspelet Human Resource Machine får du lära dig att tänka som en programmerare. Gör cheferna nöjda och avancera dig genom nivåerna genom att automatisera olika arbetsuppgifter på kontoret.

Human Resource Machine är en nykomling i App Store, men har funnits till andra plattformar så som Mac och pc sedan oktober förra året. Spelet kommer från samma utvecklare som varit med och gjort Little Inferno och World of Goo som båda prisats av kritiker och spelare.

I Human Resource Machine styr du över en liten kontorsarbetare som ska flytta saker från inkorgen till utkorgen enligt chefens instruktioner. Om du lyckas lösa uppgiften blir du befordrad till nästa – givetvis svårare – nivå.

Ditt uppdrag är programmera ihop ett arbetsflöde som löser en uppgift från chefen på den aktuella nivån. Du får lära dig att tänka logiskt som en programmerare utan att för del delen behöva skriva någon egen kod. I början har du några få kommandon att välja mellan och enkla uppgifter att lösa, efter hand blir det mer komplicerat och du kan behöva prova flera lösningar innan du löser uppgiften enligt chefens önskemål.

För den som inte har några större bekymmer att få ihop koderna som behövs, finns det två utmaningar till varje nivå att försöka lösa, den första handlar om att klara uppgiften med ett visst antal kommandon till kontorsarbetaren, den andra om att klara uppgiften med endast ett visst antal steg (varje delmoment som arbetaren gör summeras). Ibland går det inte att klara båda utmaningarna med samma kod, och du får göra nivån flera gånger med olika lösningar för att få maxpoäng.

När du väl lämnat in en lösning för en nivå kan du gå vidare uppåt i karriären, men du kan också spela om samma nivå flera gånger. Din kod sparas så att du kan gå tillbaka och försöka optimera den om det behövs för att klara de två utmaningarna. På varje nivå kan du spara upp till tre versioner av din kod i flikar för att enkelt kunna prova dig fram mellan olika lösningar utan att behöva börja om från början varje gång.

Summering och omdöme

Human Resource Machine är ett inbjudande spel som börjar enkelt nog, men som snabbt kräver lite mer tankeverksamhet för att avancerade uppåt. Det är ett utmärkt tidsfördriv på väg till och från jobbet, men är också en bra kandidat till den som letar efter något att göra på de lugnare delarna av semestern.

Det kostar förvisso en femtiolapp att köpa, men du får mycket för pengarna och det är skönt att helt kunna ägna sig åt spelupplevelsen utan någon störande reklam eller några irriterande köp inuti appen.

Namn
Human Resource Machine
Plattform
IOS
Utvecklare
Experimental Gameplay Group
Version
1.0.3
Pris
50 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch.
Språk
svenska, engelska med flera
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.