UR Play kommer till Apple TV

Utbildningsradions webbtjänst UR Play finns nu som en app i nya Apple TV, med massor av material för barn i alla åldrar.

Utbildningsradion eller UR är ett fristående bolag som sänder program i Sveriges Radio och Sveriges Television. I slutet av februari lanserades webbtjänsten UR Play, och nu dyker UR Play också upp som en app i #Apple TV.

UR Play är uppdelad i två delar – Vuxenvärlden där material för äldre tittare finns samt Barnvärlden med program för barn upp till cirka 12 år. Appen visar också tips från UR:s egna redaktörer.

Appen UR Play är gratis att ladda ned, och materialet finansieras genom tv-avgiften.

Visste du...?

Utbildningsradion är ett av tre Public Service-bolag i Sverige, och ägs av Förvaltningsstiftelsen för SR, SVT och UR. Bolaget härstammar ur de försök Skolöverstyrelsen gjorde med skolradio 1928, som under 1960-talet utökades med tv-sändningar.

2004 startade UR tillsammans med SVT Kunskapskanalen, där vardera bolag står för hälften av innehållet och sändningstiden.

UR:s uppdrag är "att producera utbildnings- och folkbildningsprogram för förskola till högskola och därmed bredda, förstärka och komplettera andras utbildningsinsatser."