Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google och Levi's demonstrerar smart jeansjacka

Under Google I/O demonstrerade Googles forskningsavdelning ATAP en hel del spännande, och ett sådant projekt var den smarta jeansjackan från Levi's.

Vi skrev tidigare i veckan om Googles forskningsprojekt Soli, en teknik där en liten radar används för att styra smarta kroppsburna enheter som klockor med fingergester. I videon som demonstrerade denna pratades det även om en teknik vid namn Project Jaquard som gör det möjligt att utrusta vanliga kläder med möjligheten att styra dina smarta enheter.

Även denna gång är det Googles forskningsavdelning Advanced Technologies and Projects (ATAP) som ligger bakom tekniken. Project Jaquard går ut på att konduktiva trådar vävs in i tyget hos vanliga kläder. En smart tagg kopplas sedan till klädesplagget och läser av när användaren stryker över tyget.

I denna video från #Google I/O kan du beskåda Project Jaquard och Project Soli, båda projekt från Googles forskningsavdelning ATAP.

En fördel med denna lösning är att klädesplagget kan kastas i tvättmaskinen tillsammans med "vanliga" kläder, dock så ska den avtagbara taggen inte följa med i tvättmaskinen. Ett användarscenario för tekniken är att användare som är ute och cyklar eller kör bil inte behöver släppa fokus från vägen, utan kan istället bara stryka fingrarna över armen för att exempelvis byta musik i spellistan eller knacka med fingret för att svara på samtal.

Detta är dock inte ett exotiskt forskningsprojekt, Project Jaquard har testats i samarbete med klädföretaget Levi's som ska lansera en kommersiellt tillgänglig jeansjacka vid namn Levi's Commuter Trucker Jacket som använder tekniken. En app ska lanseras tillsammans med jackan som låter användaren bestämma vilka funktioner och gester som ska kännas igen.

En betaversion av jackan och tillhörande mjukvara ska göras tillgänglig i en begränsad betaversion under hösten och sedan lanseras kommersiellt i affärer och på levis.com under våren 2017. Huruvida tillgängligheten i butik eller köp via webbplats blir tillgängligt för den svenska marknaden är i skrivande stund okänt.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.