Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone den mest inflytelserika prylen

Tidningen Time listar de mest inflytelserika prylarna någonsin och en bekant smart mobil topppar listan – Iphone.

Apples mobiltelefon Iphone lanserades 2007 och förändrade för alltid hur vi använder våra telefoner. Nu har Time Magazine utsett de 50 mest inflytelserika prylarna någonsin och Apple har fler än en produkt med på listan – men längst upp ligger just Iphone.

Time skriver att Iphone "fundamentalt förändrat vårt förhållande till databehandling och information" och att vi kommer att märka de förändringar som startade 2007 med Iphone i decennier framåt.

Lite längre ned på listan hittar vi Macintosh som hamnar på tredjeplatsen. Datorn får vara med på listan tack vare sitt grafiska användargränssnitt, den användarvänliga musen och den "allmänt vänliga designen". Enligt Time ändrade Macintosh för alltid hur vi interagerar med datorer.

Apples Ipod får plats nummer nio på listan. Musikspelaren lanserades 2001 och är en viktig pusselbit till varför Apple är världens mest värdefulla företag.

Ytterligare två Apple-produkter finns med på listan. Ipad finns på plats 25 för att den enligt Time är radikalt annorlunda mot andra plattor på marknaden. På plats 38 finns också Ibook för att det var den första bärbara datorn som erbjöd Wifi.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.