Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple kallar tillfälligt OS X för Mac OS

I en text på sin webbplats kallar Apple tillfälligt operativsystemet OS X för Mac OS, vilket pekar mot ett namnbyte.

99mac har tidigare rapporterat rykten om att operativsystemet #OS X snart kan byta namn till Mac OS, baserat på referenser i källkoden till den senaste versionen av systemet. Nu får dessa rykten ytterligare vind i seglen, när Apple på sin webbplats tillfälligt kallar systemet för Mac OS.

Namnet skrevs på en uppdaterad webbsida som handlar om Apples miljöarbete. I ett stycke som handlar om produkters livscykler beskrevs Apples olika operativsystem som Mac OS, TV OS, IOS och Watch OS. Detta rapporterar 9to5mac, men webbsidan har sedan dess ändrats så att det nu står OS X.

Det verkar alltså som att det rör sig om en felskrivning, men frågan är om den beror på ett nära förestående namnbyte. Tillsammans med de tidigare referenserna verkar det troligt, samt att ett namnbyte skulle göra operativsystemets namn mer likt Apples övriga system.

Apple väntas presentera nästa version av OS X i samband med årets upplaga av utvecklarkonferensen WWDC i juni. Kanske kommer systemet redan då att kallas Mac OS.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.