Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nya grafikkort borgar för snabbare Mac-datorer

Både AMD och Nvidia lanserar snart nya grafikkretsar som kan resultera i betydligt kraftfullare Mac-datorer senare i år.

Mest avgörande för prestandan i nya Mac-datorer brukar vara Intels processorer, men även dedikerade grafikkort är en viktig faktor, främst för Apples stationära datorer och mer kraftfulla bärbara. Bland grafikkortstillverkare är både AMD och Nvidia på gång med nya kort som senare i år kan innebära ett rejält prestandalyft för #Mac.

Nytt för både AMD och Nvidia är att de lämnar dagens tillverkningsteknik på 28 nanometer, något som ska möjliggöra högre energieffektivitet och bättre prestanda. AMD kommer med den nya arkitekturen "Polaris" övergå till 14 nanometers teknik och hela 2,5 gånger högre energieffektivitet än dagens kretsar.

Nvidia å sin sida planerar enligt Sweclockers att lansera sin nya arkitektur "Pascal" i juni. Här används istället en 16 nanometers tillverkningsteknik. En rimlig förväntan är att båda tillverkarna kommer att visa upp sina nya kretsar i mer detalj under mässan Computex som går av stapeln mellan 31 maj och 4 juni.

Apple har under åren växlat mellan att använda grafikkort från AMD och Nvidia. I dagens modeller av 15-tums Macbook Pro och 27-tums Imac 5K används kort från AMD.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.