Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Whatsapp börjar kryptera allt

Whatsapp meddelar att allt som skickas via deras tjänst numera är krypterat från ände till ände.

Facebook-ägda #Whatsapp finns på i stort sätt alla mobila plattformar och har fler än en miljard användare som skickar meddelanden, filer, videoklipp eller ringer till varandra. Med ett blogginlägg berättar grundarna Jan Koum och Brian Acton att tjänsten numera är kypterad från ände till ände.

Krypteringsfrågan har blivit högaktuell sedan Apple för några veckor sedan vägrade att assistera FBI med en låst Iphone i ett brottsmål. Flera teknikföretag ställde sig på Apples sida, däribland Whatsapp och ägarna Facebook. Rättegången lades till slut ned då FBI fick hjälp på annat håll med att komma åt innehållet i den aktuella enheten.

Medan Apple bara är ett företag med en plattform, är Whatsapp senaste drag desto större då deras användare finns världen över på alla möjliga plattformar.

Från och med nu när du och dina kontakter använder den senaste versionen av appen, varje samtal du gör, och varje meddelande, foto, videoklipp, fil, och röstmeddelanden du skickar, är krypterade från början till slut som standard, inklusive gruppchattar.

Whatsapp kunde redan tidigare kryptera vissa delar av tjänsten, men nu är allt som användare skickar mellan varandra krypterade. Allt som behövs är den senaste uppdateringen av appen.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.