Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

FBI låser upp ytterligare telefon

Efter att framgångsrikt har kommit in i en Iphone 5C går FBI med på att låsa upp en telefon med koppling till ett mordfall i Arkansas. Och många krav på Apple återstår.

Slaget mellan Apple och FBI om kryptering må vara över gällande det uppmärksammande San Bernardino-fallet, men kriget pågår fortfarande. Efter att framgångsrikt ha kommit in i den Iphone 5C som Apple vägrat utveckla ett särskils operativsystem för, ska nu den federala polismyndigheten hjälpa till med att låsa upp fler enheter kopplade till brottsfall.

Närmare bestämt har FBI gått med på att hjälpa till att låsa upp en Iphone och en Ipad som är bevismaterial i ett mordfall i delstaten Arkansas. Detta rapporterar The New York Times. Detaljerna kring både enheterna och FBI:s bidrag till utredningen är okända. Eftersom det inte heller är känt vilken metod FBI använde för att låsa upp den uppmärksammade Iphone 5C vet vi heller inte om samma metod används här.

Arkansas blir heller knappast den sista plats där telefoner i brottsutredningar kan låsas upp. Organisationen American Civil Liberties Union (ACLU) har på sin webbplats publicerat en interaktiv karta över de platser i USA där myndigheter med hänvisning till lagen All Writs Act uppmanat Apple eller Google att låsa upp en mobil enhet. Sammanlagt handlar det om åtminstone 76 fall i 22 olika delstater. Utöver detta har också Apple identifierat 12 ytterligare fall som skickats in till domstol.

Det finns alltså fortfarande många krav på Apple att bistå myndigheter med att knäcka sin egen kryptering. Eliza Sweren-Becker är advokat på ACLU, och skriver på organisationens webbplats:

– FBI vill att du ska tro att de bara ska använda All Writs Act i extraordinära fall för att tvinga teknikbolag att bistå med att låsa upp telefoner. Det visar sig att dessa krav faktiskt har blivit ganska vanliga.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.