Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

FBI har låst upp telefonen, utan Apple

Det uppmärksammade krypteringsfallet läggs ned, då FBI lyckats komma in i telefonen utan Apples hjälp, med hjälp av en okänd metod.

Den amerikanska federala polismyndigheten FBI har lyckats komma åt informationen i den Iphone 5C som tillhörde en av brottslingarna i San Bernardino-fallet. Detta har skett utan Apples hjälp, visar dokumentation från en domstol i Kalifornien som också innebär att fallet mot Apple läggs ned.

Myndigheten har inte redovisat detaljer kring hur de bar sig åt för att komma in i telefonen, eller huruvida de hittade någon relevant information där. En anonym myndighetskälla uppger till CNN att det är för tidigt att säga om metoden fungerar på olika Iphone-modeller. Källan kunde endast bekräfta att metoden fungerat på en Iphone 5C med operativsystemet IOS 9.

Som 99mac tidigare rapporterat har Apple motsatt sig FBI:s krav på att företaget ska utveckla en särskild version av IOS som gör det möjligt att kringgå de inbyggda säkerhetsfunktionerna i systemet som raderar innehållet om fel lösenkod trycks in för många gånger. Förra veckan uppgav FBI att de fått hjälp av en "utomstående källa" vilket uppgavs vara säkerhetsbolaget Cellebrite.

Apple har också publicerat ett uttalande till The Verge. Företaget kommenterar inte det faktum att FBI lyckats kringgå telefonens säkerhet, men skriver bland annat:

– Från början var vi emot FBI:s krav att Apple skulle bygga en bakdörr in i en Iphone, eftersom vi ansåg att det var fel och skulle skapa ett farligt prejudikat. Som ett resultat av att fallet läggs ned har inget av detta inträffat. Det här fallet skulle aldrig ha inletts.

Vi kommer att fortsätta hjälpa polismyndigheter med deras utredningar, och vi kommer fortsätta att öka säkerheten på våra produkter i takt med att hot och attacker på vår data blir allt vanligare och mer sofistikerade.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
30 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.