Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Ny Macbook kommer snart, visar referenser

Referenser till en Macbook (tidigt 2016) har hittats i den senaste versionen av OS X Server vilket pekar på en nära förestående uppdatering.

I måndags lanserade Apple nya produkter, bland annat nya Iphone SE och en Ipad Pro med 9,7-tumsskärm. Nyheter om Mac lyste däremot med sin frånvaro, men nu har ledtrådar dykt upp som pekar mot att en ny version av Macbook kan vara på gång inom kort.

Referenser till en dator med namnet 12" Macbook (Tidigt 2016) har nämligen hittats i verktyget System Image Utility i den senaste versionen av OS X Server. Detta rapporterar 9to5mac, som också redovisar tre olika processorer som kommer att sitta i årets Macbook:

  • Intel Core m3-6Y30 (4M Cache, upp till 2,20GHz)

  • Intel Core m5-6Y54 (4M Cache, upp till 2,70GHz)

  • Intel Core m7-6Y75 (4M Cache, upp till 3,10GHz)

Apple brukar döpa sina Mac-modeller utifrån när på året de lanseras, nämligen tidigt, mitten eller sent. Namnet tyder alltså på att en ny Macbook är planerad att släppas innan sista april i år. Det skulle också ligga i linje med den tidigare modellen av Macbook, som presenterades i mars 2015 och började säljas i april.

Som 99mac tidigare har skrivit ryktas det också att Apple planerar att släppa nya Mac-datorer med 13 och 15-tumsskärmar under årets andra kvartal.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.