Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

MWC 2016

LG visar upp G5 och satsar på tillbehör

LG försöker tänka nytt när det gäller den smarta mobilen och satsar på en modulär design med många tillbehör till sitt nya flaggskepp LG G5. 99mac har varit och klämt på nyheterna.

#Mobile World Congress 2016 smygstartade med ett gäng presskonferenser under söndagen och #LG var bland de första att ta ton i Barcelona. Företaget presenterade LG G5, deras nya flaggskeppsmobil som ska locka kunderna att öppna plånboken. Mycket står på spel för företaget som tappat marknadsandelar till konkurrenterna och har långt till toppen.

LG G5 må se ut som en rätt vanlig Android-lur av metall, men det finns mer med den här enheten än vad ögat först kan se. Underdelen av telefonen kan nämligen tas av för att exempelvis byta batteriet om det skulle behövas under dagen. Men den kan också bytas ut mot tillbehör och LG visade upp två olika som vi återkommer till strax.

Specifikationer

  • Processor: Qualcomm Snapdragon 820

  • Bildskärm: QHD IPS Quantum på 5,3 tum (2 560 x 1 440 pixlar, 554 ppi)

  • Minne: 4 GB LPDDR4 RAM, 32 GB lagring, microSD upp till 2TB

  • Kamera: Standard 16 MP, vidvinkel 8 MP, front 8 MP

  • Batteri: 2 800 mAh (utbytbart)

  • Operativsystem: Android 6.0 Marshmallow

  • Storlek: 149,4 x 73,9 x 7,7~8,6 mm

  • Vikt: 159 gram

  • Nätverk: 4G, 3G, 2G

  • Trådlösa anslutningar: Wi-Fi 802.11a/b/g/n/ac, USB Type-C 2.0 (3.0-kompatibel), NFC, Bluetooth 4.2

  • Färger: Titan, Guld, Silver, Rosa

På baksidan av LG G5 finns två kameror, där den ena linsen tar 16 megapixelbilder och den andra 8 megapixelbilder med rejäl vidvinkel. Användaren byter mellan med en knapptryckning. På baksidan sitter också en fingeravtrycksläsare som också är en fysisk knapp för att starta enheten.

En annan intressant funktion hos G5:an är skärmen som mäter 5,3 tum. LG har fixat så att den alltid är på och visar vad klockan är. Den här funktionen ska "bara" dra 0,8 procent batteri i timmen.

Tillbehör och LG Friends

LG visade upp två tillbehör till G5. Cam Plus rör sig om ett kameratillbehör som ska göra G5 mer lik en digital kamera och lättare att hantera med en hand. Det dubbeljobbar också som extra batteri.

Det andra tillbehöret kan antingen anslutas till G5:an eller användas separat och heter Hi-Fi Plus. Det fixar högre kvalitet på ljudet med hjälp av Bang & Olufsen som LG samarbetat med.

Men det här är inte allt. LG satsar också på ett helt gäng av "vänner" till G5:an och visar upp ett VR-headset, en 360-graders kamera och en rullande liten robotkamera med inbyggd laserpekare för katten där hemma. LG har också en styrspak för drönare på gång.

VR-headsetet är mindre och lättare än exempelvis Samsungs #Gear VR och använder inte telefonen som skärm utan kommer istället med två skärmar inbyggda, en för varje öga. Glasögonen ansluts till telefonen via en USB Type-C-kabel. 99mac hann bara testa dem kort och just bekvämligheten tycks ha fått stryka på foten för att göra glasögonen så lätta och portabla som de är, men vi ser fram emot att få prova mera under mässan.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.