Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple anställer expert på virtuell verklighet

Apple har anställt en av USA:s ledande experter på virtuell verklighet, och allt mer tyder nu på att företaget planerar något inom området.

I teknikvärlden är en av de hetaste trenderna just nu #virtuell verklighet, och både HTC Vive, Playstation VR och Oculus Rift kommer att lanseras i konsumentversioner under året.

Apple har ännu inte presenterat någonting inom området, men tecken finns ändå på att företaget planerar något inom VR. Nu rapporterar Engadget att Apple anställt en ledande expert på virtuell verklighet, nämligen Doug Bowman från Virginia Tech. Bougman har varit chef över universitetets avdelning för interaktion mellan människa och dator i fem år. Här är ett videoklipp där Bowman intervjuas om sitt arbete.

Bougman har erfarenhet både av virtuell verklighet och så kallad #förstärkt verklighet, där ett par glasögon ritar upp virtuella bilder och 3d-modeller ovanpå en verklig omgivning. Både Google och Microsoft ägnar sig åt förstärkt verklighet genom produkterna Google Glass och Microsoft Hololens. Bougman har tidigare fått ett stipendium från Microsoft för innovativa applikationer till just Hololens.

Apple har också under den senaste tiden köpt flera företag med expertis inom VR och AR. I maj förra året köpte Apple upp tyska Metaio som sysslar med förstärkt verklighet, och i november köptes Faceshift, ett företag som kan digitalisera en människas rörelser och ansiktsutryck. I början av detta år köpte Apple Emotient, ett företag vars teknik använder artificiell intelligens för att tolka ansiktsuttryck.

Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.