Rykte: Apple Watch 2 kommer nästa år

Apple arbetar på nästa version av den smarta klockan Apple Watch, och planen är att släppa den under andra eller tredje kvartalet 2016.

Den smarta klockan Apple Watch visades upp av Apple i september 2014 efter en lång tid av rykten. Klockan lanserades därefter vid ett särskilt event i mars 2015, och började säljas i april. Till Sverige kom Apple Watch 17 juli, och nu kommer uppgifter om att version 2 är på gång för en lansering under 2016.

Uppgifterna kommer från Barry Lam, grundaren av Quanta Computer som är ett av de företag som tillverkar Apple Watch åt Apple. Hans uttalanden citeras av den kinesiska nyhetsorganet UDN [Google-översatt]. Enligt Lam är planen att skeppa #Apple Watch 2 någon gång under det andra eller tredje kvartalet nästa år.

Av förklarliga skäl är det ont om pålitliga uppgifter kring vad för nya funktioner en andra version av Apple Watch kommer att ge. Det har dock ryktats i att klockan kan utrustas med en Facetime-kamera för videosamtal, och att den ska kunna fungera bättre på egen hand utan att parkopplas till en Iphone.