Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Få pengar tillbaka på Apple Care

Visste du att du kan få pengar tillbaka för Apple Care eller Apple Care Plus? Inte vi heller, men det är möjligt.

Apple säljer Apple Care Protection Plan och Apple Care Plus, två planer som ger utökad garanti för företagets produkter. En läsare av amerikanska Macworld har upptäckt något som vi blev glatt överraskade av att höra, nämligen att det går att få pengar tillbaka för en outnyttjad del av sin Apple Care-plan.

Vad menas med det? Jo, säg att du förra året köpte en Iphone 6 med Apple Care Plus. Då har du idag fortfarande ett års garanti kvar på enheten. Om du nu vill köpa en Iphone 6S kan du få pengar tillbaka för det året av Apple Care som du inte använt.

En supportsida hos Apple går igenom hur du ska göra och vad som gäller. Det varierar nämligen från land till land hur riktlinjerna för återbetalning ser ut.

I korthet behöver du avtalsnumret för den Apple Care du söker återbetalning för tillsammans med serienumret för Apple-enheten den är kopplad till. Du behöver också det ursprungliga kvittot, men har du köpt produkterna direkt från Apple kan det hända att företaget inte behöver se det. När du har allt det framför dig ringer du Apples support och berättar för rådgivaren att du vill få återbetalning för en Apple Care-plan.

  • Om du annulerar din Apple Care-plan inom 30 dagar efter inköpsdatumet får du full återbetalning minus värdet för eventuella tjänster som redan tillhandahållits.

  • Om du annulerar din Apple Care-plan mer än 30 dagar efter inköpet, får du en återbetalning utifrån en procentuell beräkning av hur mycket tid som återstår av planen, minus värdet för eventuella tjänster som redan tillhandahållits. Avgiften för att annulera anges i Apple Care-produktens villkor för respektive Apple Care Protection Plan eller Apple Care Plus-avtal.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.