Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Utomjordisk kontakt i spelet Lifeline

Ibland snubblar vi på 99mac över annorlunda spel som bjuder på något extra. Lifeline är ett sådant som gör sig lika bra i Iphone som i Apple Watch.

Mobilspel är perfekta tidsfördriv för alla de där stunderna i vardagen då man inte har något bättre för sig. På bussen eller tåget, medan man väntar på en kompis eller som underhållning på rasten. Det finns hur många varianter som helst att prova på i App Store, det kluriga är snarare att hitta de riktigt bra.

Då och då snubblar någon av oss på 99mac-redaktionen över en riktig liten skatt. Den senaste favoriten heter Lifeline som fungerar på Iphone eller Ipad och Apple Watch (om du likt Jakob redan fått tag på en).

Genom att öppna appen kommer de första meddelandena. Snart visar det sig att de kommer från Taylor som överlevt en kraschlandning på en främmande planet. Av någon anledning får han inte kontakt med någon annan och det blir ditt uppdrag att guida honom till säkerhet.

Lifeline är ett helt och hållet textbaserat Science Fiction-spel från 3 Minute Games där valen du gör påverkar vad som händer. Ida har testat spelet i Iphone, medan Jakob har undersökt hur det fungerar med en Apple Watch.

Ida om Iphone-spelet

Det här skulle kunna vara ett lite tråkigt spel, men jag fastnar direkt, dels på grund av det välskrivna manuset, Taylor känns snart som en verklig person, men också på grund av de ofrivilliga pauserna jag tvingas ta. Det kan gå timmar av min verkliga tid då jag inte kan göra något annat än att vänta på att han ska höra av sig igen. Det är olidligt spännande ibland!

Taylor känns snart som en vän och alla val jag gör påverkar hans väl och ve. Lifeline är som en riktigt bra bok jag vill sträckläsa till slutet, men det får jag inte och tur är väl det för spelet räcker lite längre. Helt klart värt de 29 kronorna (helt fritt från störiga köp inuti appen).

Jakob om spelet på Apple Watch

Det finns gott om exempel på spel som inte skulle fungera särskilt bra på Apple Watch, med liten bildskärm och klen prestanda. Lifeline fungerar däremot riktigt bra på klockan, tack vare att det bara består av text och går i ett sakta tempo. Interaktionen är begränsad till att välja mellan två olika knappar, och utöver det är det bara att leva sig in i det välskrivna manuset och kommunikationen med astronauten Taylor.

När det är fråga om längre textstycken blir jag dock snabbt trött i armen av att läsa på klockan, och det är uppskattat att spelet ofta tvingar mig att ta uppehåll. När spelet fortsätter får jag en notis om det på klockan, och kan ägna några minuter åt den spännande berättelsen.

Namn
Lifeline...
Plattform
IOS
Utvecklare
3 Minute Games, LLC
Version
1.2
Pris
29 kronor
Krav
Kräver IOS 8.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5, Iphone 6 och Iphone 6 Plus.
Språk
Engelska
Skriven av Ida Blix Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.