Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nästa Iphone kan få nytt SIM‑kort

Nu kommer rykten om nästa Iphone-modell trots att den inte lanseras förrän i höst. En av förändringarna som det talas om kan uppröra teleoperatörer.

Apples nästa modell av Iphone förväntas inte lanseras förrän under hösten, men detta hindrar inte förhandsuppgifter och rykten från att cirkulera om vad som ska hända med den nya mobilen.

Nästa Iphone blir troligtvis en förbättrad variant av den nuvarande Iphone 6 – det vill säga en Iphone 6S. Det innebär att nästa telefon behåller samma design, men uppgraderas med bättre prestanda och eventuellt andra funktioner på insidan.

En sådan förbättring uppges vara att Iphone 6S utrustas med två gigabyte primärminne, rapporterar Appleinsider som hänvisar till källor med insikt i Apples planer för produkten. Detta stämmer också överens med tidigare uppgifter från januari.

Iphone fick en gigabyte primärminne i samband med lanseringen av Iphone 5 2012. Tidigare det året hade först den tredje generationens Ipad lanserats med en gigabyte. Apple tros följa samma uppgraderingstakt detta år, i och med att Ipad Air 2 i höstas lanserades med två gigabyte.

Mer primärminne skulle göra att IOS kan ha flera aktiviteter igång i bakgrunden och att exempelvis Safari kan hålla fler webbsidor öppna samtidigt. En nackdel är dock att mer primärminne förbrukar mer ström.

Tryck hårt

En annan funktion som det redan spekulerats i är att Iphone 6S kan få stöd för #Force Touch, alltså att tryckskärmen kan skilja mellan lätta och hårda tryck, vilket i praktiken ger telefonen motsvarigheten till datorns högerklick. Funktionen kommer att lanseras i Apple Watch, och skulle om den släpps till IOS ge nya kontrollmöjligheter.

Slutligen tros Iphone 6S låna en annan fuktion från Ipad Air 2, nämligen Apples egna SIM-kort som tillåter användaren att växla mellan olika operatörer utan att behöva byta det fysiska SIM-kortet. Apple SIM har inte blivit populärt hos operatörerna, och funktionen finns än så länge endast i USA och Storbritannien.

Om Apple följer traditionen kommer årets telefoner att presenteras i september, med en lansering strax därefter. I dagsläget förväntas Apple behålla båda de större storlekar som släpptes förra året.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.