Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Svenska Ericsson stämmer Apple

Apple och svenska Ericsson är oense, så pass att Ericsson nu lämnar in flera stämningsansökningar och ber om försäljningsförbud för bland annat Iphone i USA.

Stockholmsbaserade Ericsson har gått från att sälja mobiltelefoner till att bli världens största tillverkare av utrusning för att bygga nätverk för mobil kommunikation. Företaget innehar också flera patent som Apple tidigare har betalat licensavgifter för att använda. När avtalet gick ut i januari kunde parterna inte komma överens om ett nytt avtal och stämde varandra.

Nu sätter Ericsson ny press på Apple och lämnar in sju stämningsansökningar till en amerikansk domstol och ber amerikanska internationella handelskommissionen att stoppa försäljningen av Apple-produkter i landet, rapporterar Bloomberg.

"Vi har erbjudit dem en licens; de har avböjt. Vi är inte ett företag som planerar att ta ut mer än det värde som vi kan tillföra, säger Kasim Alfalahi, chef för immaterialrätt på Ericsson."

Sammanlagt säger Ericsson att Apple gör intrång på 41 pantent gällande grundläggande sätt som mobila enheter kommunicerar och för relaterade tekniker som användargränssnitt, strömsparfunktioner och operativsystem.

Apple har tidigare sagt att priset på dagens elektronik drivs av saker som design, operativsystem och pekfunktioner som är unika för varje produkt och menar att Ericsson försöker exploatera sina patent som gäller grundläggande teknik för att ta bort värdet från Apples innovationer.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.