Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Sonos hyllar jazzen med Blue Note Play:1

Sonos hyllar det legendariska skivbolaget Blue Note Records som i 75 år gett ut swing- och jazzmusik med några av genrens största artister.

Skivbolaget Blue Note Records grundades 1939 och tog sitt namn från musiktermen blå toner, vilket syftar på de atonala noter som är särskilt vanligt inom jazz. Bland annat Sonny Rollins, John Coltrane och Miles Davis har gett ut inspelningar på bolaget.

Sonos firar nu Blue Note genom att ge ut en specialdesignad variant av högtalaren Play:1 i begränsad upplaga. Högtalaren säljs endast via Sonos webbplats. Högtalaren är designad av Sonos vd för design, Tad Toulis. Han säger i ett pressutskick:

"Vi ville skapa ett uttryck som reflekterar Blue Notes unika stil samtidigt som vi omfamnade allt det som är unikt i ett liveuppträdande. Detta var inspirationen för vår designlösning – en design som fångar ett ögonblick i skapandet."

Sonos Play:1 Blue Note Limited Edition har dekorerats med en specialfärg som tonar från mörkblå till himmelsblå. Högtalaren har lackerats både för hand och med hjälp av robotar med sju olika munstycken i olika vinklar vilket skapar den tonade ytan.

Sonos levererar högtalaren med en särskild radiostation som heter Born in Blue och består av tre kanaler med ett handplockat urval av musik. En av kanalerna, Artists Select, är unik för den blå högtalaren och består av låtar valda av genrens artister och Blue Notes nuvarande vd Don Was.

De andra två kanalerna finns tillgängliga i alla Sonos-enheter via Tuneln. Born in Blue sammanför klassiska Blue Note-artister med moderna artister som mixat och samplat dem. Blue Note 101 är en ljudlig historisk genomgång av jazzmusiken och dess utveckling under mer än 75 år.

Högtalaren säljs av Sonos under en begränsad tid, och priset uppges vara 250 euro, motsvarande 2 358 kronor. Säljstart är i slutet av februari.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.