Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

snabbtest

Design Skin Slider för Iphone 6

Mobilen, plånboken och nycklarna brukar vara det viktigaste att ta med sig när man ska någonstans. I väntan på Apple Pay kan ett skal med inbyggd plånbok hjälpa till att korta ner listan. 99mac har testat Design Skin Slider för Iphone 6.

Våra smarta mobiler ersätter allt fler prylar. Inbyggda funktioner och finesser har ersatt exempelvis Ipod och kompaktkameran. Snart kan telefonen också ersätta plånboken. Men medan vi väntar på att Apple Pay ska komma till Sverige kan ett mobilskal med inbyggd plånbok göra livet smidigare.

Det finns flera anledningar att välja ett skal eller fodral till sin Iphone. De skyddar mot repor och ifall olyckan är framme och mobilen åker i golvet kan ett ordentligt skal skydda glaset från att krossas. 99mac har testat Design Skin Slider för Iphone 6, ett skal med en silikonram runt om som ger bra skydd mot eventuella fall och en inbyggd korthållare.

Slider finns att köpa i flera färger: guld, två rosa nyanser, svart, turkos, gul, vit och limegrön. Vi valde ut det guldfärgade för att matcha vår Iphone 6. Telefonen trycks på plats utan några större bekymmer i silikonramen som är mörkgrå (den är vit eller rosa till några av de andra färgalternativen). Baksidan är av hårdplast och genom att skjuta den uppåt kommer man åt en ficka som rymmer två kort.

Telefonens knappar är dolda bakom silikonramen, men fungerar ändå igenom. Däremot är det öppet i nederkant så att man kan ansluta hörlurar eller laddare.

Jag valde att stoppa ett betalkort och mitt kort till kollektivtrafiken i Slider under testperioden då det är de kort jag använder mest. Istället för att stanna vid spärrarna vid tåget för att leta efter mitt kort var det bara att hålla mobilen mot läsaren och sedan fortsätta. Telefonen har jag ändå alltid i händerna upptagen med något spel eller Facebook. Riktigt smidigt!

Slider är ett förvånansvärt tunt skal med tanke på att det rymmer några kort också, och det känns ändå som att det ger bra skydd tack vare den mjuka ramen runt skärmen. Det sticker upp en kant runt om skärmen på framsidan som skyddar även om telefonen faller med framsidan neråt. Tråkigt nog blir det lätt märken på baksidan av Slider trots att vi har telefonen i en egen ficka eller i handen större delen av tiden.

Vårt testexemplar kommer från det svenska företaget Jiri som säljer Slider för 299 kronor plus frakt som tillkommer med 29 kronor. Först låter det dyrt för Slider, men enligt företaget går en del av intäkterna till den asiatiska djurrättsorganisationen Animals Asia Foundation som bland annat kämpar för att rädda så kallade gallbjörnar och det värmer hjärtat.

Summering och omdöme

Slider är ett tunt skal som ändå erbjuder skydd åt din käraste ägodel. Det kommer i många härliga färger och rymmer två kort som gör att du vid lämpliga tillfällen kan lämna plånboken hemma.

Fördelar
+ tunn för att rymma plånbok
+ skyddande silikonram

Nackdelar
- baksidan repas lätt

Namn
Design Skin Slider för Iphone 6
Tillverkare
Design Skin, säljs av Jiri
Pris
299 kronor, 29 kronor frakt tillkommer på ordrar under 399 kronor
Funktionalitet
Skal med inbyggd plånbok som rymmer två kort. Finns i flera färger.
Skriven av Ida Blix
Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.