Xiaomi tredje störst på smarta mobiler

Den kinesiska teknikjätten Xiaomi har har tredubblat sin försäljning på ett år, och kan nu vara världens tredje största tillverkare av smarta mobiltelefoner.

99mac har tidigare skrivit om kinesiska Xiaomi som gärna låter sig inspireras både av Apples design och produktpresentationer. I augusti rapporterades att Xiaomi blivit världens femte största tillverkare av smarta mobiltelefoner, och nu pekar nya siffror mot att de redan kan ha klättrat till tredje plats.

Enligt Engadget visar en ny rapport från Strategy Analytics att Xiaomi har tredubblat sin försäljning under året, och att försäljningen av 18 miljoner smarta mobiltelefoner under det tredje kvartalet 2014 har gett bolaget en marknadsandel på 5,6 procent. Det är större än både LG och Lenovo, även om det är en bit kvar till ledarna Samsung (24,7 procent) och Apple (12,3 procent).

Xiaomis framgångar gör också att de ligger på femte plats vad gäller telefoner överhuvudtaget, alltså inte bara smarta. Värt att nämna är att Xiaomi ännu framförallt säljer sina produkter i ett begränsat antal länder i Asien, inklusive hemlandet Kina. Nyligen har bolaget etablerat sig i Indien, och under konferensen WSJD Live sade bolagets Hugo Barra att Xiaomi planerar att sprida sig till fler internationella marknader senare i år.