Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Fler nyheter i IOS 8

99mac fortsätter att trycka sig igenom Apples nya mobila operativsystem, och listar här ännu flera nya funktioner och förändringar.

En rolig sak när Apple släpper ett nytt operativsystem är att upptäcka alla små fiffiga förändringar och nyheter som inte är lika väl dokumenterade som de mest omtalade funktionerna. Här kommer ytterligare lite smått och gott som kommer med IOS 8.

Ibooks och Podcaster

Ibooks är inte längre en separat app som laddas ned från App Store. Istället är det en del av systemet, vilket betyder att den inte går att ta bort. Den har samtidigt uppdaterats så att den kan slå på automatiskt nattläge när det blir mörkt, och det går nu att sortera titlar efter bokserier. Även Podcaster har blivit en del av systemet.

Safari

I Safari har det nu tillkommit en knapp för att gå till den fullstora versionen av en webbplats, istället för den mobilanpassade. Det går också att stänga flikar på en annan enhet genom att svepa med fingret. På Ipad har Safari slutligen fått en ny översiktsvy över alla öppna tabbar.

Hjälpmedel

IOS tar med den här versionen ytterligare några steg för att göra Iphone och Ipad lätt att använda för funktionshindrade. Skärmzoomen har designats om och går nu att styra med en hand. Det finns också nu flera olika zoom-lägen, bland annat "bild i bild".

Sedan tidigare har IOS kunnat läsa upp information på skärmen, och numera går det att aktivera funktionen med en gest eller ett kommando till Siri. På tal om uppläsning så har Voiceover förbättras med ännu ett röstalternativ och stöd för punktskriftsinmatning.

Hörapparater som har stöd för MFI (Made for Iphone) ska nu gå att smidigt byta från en parkopplad enhet till en annan, och det går att slå av färger i IOS för att visa systemet i gråskalor.

Slumpmässiga MAC-adresser

När IOS-enheten söker efter tillgängliga Wifi-nätverk använder den nu en slumpmässigt genererad MAC-adress. Detta gör det svårare för företag att spåra och samla in data om en enhet, och därmed även kunden, något som ofta används i större köpcentrum och butiker. När enheten väl ansluter till ett nätverk avslöjas dock den riktiga MAC-adressen.

Övrigt

  • Icloud-nyckelringen har blivit lite smartare och kan nu använda sina sparade webbplatslösenord för att logga in i associerade appar.

  • Det går nu att se "samtal väntar" för Facetime-samtal.

  • Appen Anteckningar stöder nu rik textformatering och bilder.

Har du hittat ännu fler funktioner? Berätta i kommentarstråden.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.