Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple byter batterier på Iphone 5

Batteriet på vissa Iphone 5 är sämre än vad det borde vara, och Apple inleder ett utbytesprogram för gratis byte av batteri.

Många användare av #Iphone 5 upplever att batteritiden inte är vad den borde vara, även med tanke på att batteriet har slitits sedan telefonen köptes. Typiska symptom är att telefonen plötsligt får slut på batteri, och måste laddas oftare än normalt. Apple inleder nu ett utbytesprogram för Iphone 5-enheter med vissa serienummer.

Programmet innebär att batteriet utbytes gratis, och reparationen kan utföras både i en Apple-butik eller hos en auktoriserad återförsäljare. Det får inte finnas några skador på telefonen som påverkar batteriet, och om enheten har andra skador som kan påverka själva bytet, som exempelvis en sprucken bildskärm, måste det felet åtgärdas innan ett byte kan ske.

Apple har en sida på sin supportwebb där det går att knappa in serienumret på Iphone 5 för att kontrollera om enheten täcks av programmet. Från början gäller utbytet i USA och Kina, men övriga länder som Sverige omfattas av utbytesprogrammet från och med 29 augusti.

Innan telefonen lämnas in för reparation uppmanar Apple att all data säkerhetskopieras, och att funktionen Hitta min Iphone stängs av. Batteribytet påverkar inte telefonens garantistatus i övrigt.

Kommentarer
20 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.