Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Handoff i OS X Yosemite kan kräva Bluetooth 4.0

Funktionen Handoff i Apples kommande OS X Yosemite kan kräva Bluetooth 4.0, vilket stänger ute äldre Macar och Ipad 2.

En av de mest intressanta funktionerna i OS X Yosemite är #Handoff. Funktionen integrerar appar i OS X och IOS så att användare enkelt kan byta mellan sina enheter och ändå fortsätta med vad de höll på med. Så här skriver Apple om Handoff på sin webbplats om OS X Yosemite:

Om din Mac och dina IOS-enheter är nära varandra kan de automatiskt skicka det du sysslar med mellan sig. Tänk dig att du skriver en rapport på din Mac men måste till ett möte och vill fortsätta på din Ipad. Med Handoff kan du byta till en annan enhet och snabbt fortsätta där du slutade. [...] Handoff fungerar med Mail, Safari, Pages, Numbers, Keynote, Kartor, Meddelanden, Påminnelser, Kalender och Kontakter. Och utvecklare kan enkelt integrera Handoff i sina appar.

Handoff finns inte officiellt med i den första betaversionen som släpptes till utvecklare i samband med WWDC i början av juni, men den nya versionen av #Airdrop som fungerar mellan Macar och IOS-enheter gör det. Den tyska sajten Apfeleimer noterar att då Airdrop kräver stöd för Bluetooth 4.0 eller Bluetooth Low Energy kan Handoff också komma att göra det.

I grafiken nedan har Apfeleimer sammanställt vilka Macar som kommer att kunna uppgraderas till OS X Yosemite och vilka av dessa modeller som har stöd för Bluetooth 4.0. De första Macarna fick stöd för tekniken under mitten av 2011 och med Mac Pro:n från 2013 finns det inbyggt i alla modeller som företaget säljer.

Av IOS-enheterna som kan uppgraderas till IOS 8 är det Ipad 2 som inte har stöd för Bluetooth 4.0.

OS X Yosemite släpps i en skarp version senare i höst och kommer att vara en gratis uppdatering. Uppgifterna om kravet på Bluetooth 4.0 är inte bekräftade från Apple och kan komma att ändras innan lanseringen.

Kommentarer
27 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.