Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Krönika: Vi vill tappa hakan igen, Apple

På årets WWDC avslöjade Apple sin hand, och visade att de fortfarande brinner för att justera och utveckla sina operativsystem. Nu är det bara nya produkter som saknas.

Efter månader av i det närmaste total tystnad från Apple kom så #WWDC 2014, och Tim Cook tog plats på scenen för att hälsa god morgon. Presentationerna av nya funktioner följde i rask takt, uppblandade med demonstrationer av skojfriska Apple-chefer.

Det var nästan allt jag hade hoppats på.

Först det som på förhand kanske var den största snackisen och spåddes få mest uppmärksamhet. En ny grafisk design på OS X. Så blev det, men det var inte huvudrätten utan bara förrätten. En god aptitretare som serverades innan de verkliga nyheterna. Yosemite är på många sätt en ny kostym för OS X, men det är inte en radikal omdaning på samma sätt som IOS 7 var för ett år sedan. Det är renare, prydligare och – vill jag påstå – vackrare. Men det är fortfarande otvetydigt OS X och inget annat.

Mer överraskande var IOS 8, som gav oss app-tillägg och ramverk som Healthkit och Homekit. Dessa kan, om de får fotfäste förvandla Iphone till fjärrkontrollen i ditt liv. Det är onekligen något futuristiskt över tanken på att en enhet i fickan med ett röstkommando kan släcka alla lampor i huset, låsa ytterdörren och sänka termostaten i sovrumet innan sovdags.

Med OS X Yosemite och IOS 8 har Apple visat sin hand vad gäller mjukvara det närmaste året. Men de största förändringarna kommer vara med oss mycket längre än så. Möjligheten för appar att utöka funktionaliteten med hjälp av tillägg är en förändring nästan lika stor för upplevelsen i IOS som lanseringen av App Store. Och om Swift får stöd bland utvecklare kommer det utgöra Apples recept för säkra, snabba och effektiva appar åtminstone det närmaste decenniet. Apple går in i hösten 2014 utan tecken på att vilja slå sig till ro eller sakta ned.

Men de gör det också med högt uppskruvade förväntningar vad gäller ny hårdvara. Operativsystem och programmeringsspråk i all ära, men de flesta konsumenter vill ha hårda paket. En del nyheter inför hösten är självklara, som nya versioner av Iphone och Ipad. Andra är högst sannolika – flera Mac-modeller är mer än mogna för en uppdatering. Men det som kittlar fantasin är fortfarande de nya produktkategorierna Tim Cook utlovade inför 2014.

Iwatch. Ny Apple TV. Större Ipad. Fortfarande är det mest rykten och obekräftade uppgifter, men ingen rök utan eld heter det, och det är mycket rök just nu.

WWDC innebar många förvånande nyheter, som det hade varit väldigt svårt att se Apple göra för bara några år sedan, som ett öppnare IOS med anpassade tangentbord, delningsknappar och widgets. Men mycket vill ha mer. Nu är det dags för ny spännande hårdvara och nya tjänster.

Innan jul vill vi tappa hakan igen, Apple.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.