Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple vill ha mer pengar från Samsung

Apple är inte nöjda med utfallet från den senaste rättegången, och kräver nu ny prövning av skadeståndet samt ett säljförbud på Samsungs produkter.

Apple tycks inte vara nöjda med det skadestånd domstolen dömde Samsung att betala under den rättegång som pågick under april månad. Då Apples ursprungligen stämde Samsung på över 2 miljarder dollar eller cirka 13 miljarder kronor, är det kanske förståeligt att de anser de dryga 119 miljoner dollar, motsvarande 778 miljoner kronor, som Samsung dömdes att betala är för lite.

Apple har nu krävt en ny prövning av skadeståndet, och även ett föreläggande från domstolen som hindrar Samsung från att i USA sälja någon av de produkter rättegången gällde. Dessa produkter skulle innefatta bland annat Galaxy Nexus och Galaxy S2, vilka båda är äldre produkter men som fortfarande säljs. Apple söker också ett säljförbud på alla nuvarande och framtida produkter från Samsung som använder de patent som togs upp i rättegången. Detta rapporterar Apple-sajten TUAW.

Enligt Florian Mueller på bloggen Foss Patents har Apple tidigare inte haft några större framgångar med krav på säljförbud av Samsungs produkter. Det skulle dessutom få relativt liten effekt då Samsung själva under rättegången sade sig redan nyare enheter i produktion som kringgår Apples patenterade lösningar. Ett exempel är Samsung Galaxy S3. Även om Samsung nekade till #patentintrång under rättegången påstod man sig också relativt snabbt kunna uppdatera mjukvaran i sina produkter om de skulle bli fällda.

Att en ny prövning skall godkännas av domstolen bedöms alltså inte som särskilt troligt. Hur som helst ser det inte ut som att de förhandlingar mellan Samsung och Apple om att lösa liknande dispyter utanför rätten kommer att bära frukt.

Apples krav på ny prövning går att läsa i sin helhet på Scribd.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.