Apple köper företag som utvecklar skärmteknik med Micro‑LED

Apple bekräftar att de köpt Luxvue, ett företag som utvecklar teknik för att göra strömsnåla och ljusstarka skärmar baserade på Micro-LED.

När Apple nyligen rapporterade om siffrorna för årets första kvartal berättade vd:n Tim Cook att företaget under de senaste 18 månaderna köpt upp 24 företag. Sajten Techcrunch rapporterar att ett av dessa uppköp är det Kalifornien-baserade Luxvue, ett företag som utvecklar skärmtekniker med Micro-LED för konsumentelektronikprodukter.

Apple bekräftar köpet med det vanliga uttalandet att de då och då köper mindre teknikföretag, men att de generellt inte berättar vad de har för planer.

Det finns inte mycket känt om Luxvue. De har flera patent relaterade till Micro-LED-teknik som kan användas för att driva framtida skärmar. Skärmar med Micro-LED är strömsnåla och erbjuder upp till trettio gånger starkare ljusstyrka än OLED, en teknik som i sig är ljusare och mer strömsnål än äldre LCD-teknik.

Skärmar drivna av Micro-LED är mest troligt lämpliga för mindre batteridrivna enheter som i Apples fall skulle kunna vara den omtalade Iwatch.