Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Jailbreak för IOS 7 släpps oväntat

I helgen släpptes oväntat ett fungerande jailbreak till IOS 7 som heter Evasion7, men det kan finns anledning att avvakta med installationen.

När den första Iphone-modellen lanserades fanns ingen officiell #App Store och snart dök metoder för #jailbreak upp. Det handlar om att på ett eller annat sätt hacka en IOS-enhet för att kunna göra sådant som Apple inte tillåter. I början lockade jailbreak användare som ville kunna lägga till egna appar eller ta bort operatörslås.

I dagsläget är det förknippat med piratkopiering av appar, speciellt på vissa marknader som den kinesiska, men det används också av användare som vill kunna använda IOS med olika typer modifikationer på ett friare sätt, mer likt Android-plattformen.

Under helgen släpptes oväntat ett nytt jailbreak för #IOS 7 som heter Evasion7 av gruppen Evad3rs. Lanseringen skedde plötsligt och det finns skillnader mot tidigare jailbreak som gör att det kan vara bäst att avvakta med att pröva på sin egen IOS-enhet. En forumtråd på Reddit samlar ihop uppgifter kring lanseringen.

Bland annat verkar en utvecklare kallad för Geohot kommit över metoderna för att utnyttja säkerhetshålen i #IOS 7 och försökt sälja dem. Under de tidiga åren som jailbreak och upplåsning var en stor händelse, inte minst 2007-2008 då Iphone officiellt sett inte såldes eller ens fungerade i Sverige, var Geohot den kanske mest kände hackaren av de alla. Både för att han ständigt hittade nya metoder när ingen annan lyckades och för att han uppfattades som arrogant och dryg, ofta i konflikt med andra Iphone-hackare. Att han nu försökt att sälja information om säkerhetshål i IOS 7 ska vara anledningen till att Evad3rs snabbade på lanseringen av Evasion7.

Vanligtvis kommer butiken Cydia med i jailbreak-installationer, men i Evasion7 får användare med kinesiskt språk på sina operativsystem en annan butik som kallas för Taig som innehåller gott om piratkopierade appar. Evad3rs sägs ha fått en miljon dollar i betalning för att inkludera den nya butiken. Samtidigt säger Cydias utvecklare att hans butik inte fungerar fullt ut i Evasion7, versionen som följer med är inte hans officiella.

Om Evasion7 också installerar annat som exempelvis bakdörrar för hackare eller innehåller program som samlar in personuppgifter är ännu okänt och är kanske den största anledningen till att avvakta med att pröva själv.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.