Smart tillbehör får Apples Earpods att stanna kvar i öronen

Den kanadensiska designbyrån Ohm ledsnade på att Apples Earpods så lätt ramlar ur öronen när man rör sig och tog fram det smarta tillbehöret Sprng.

Apples Earpods lanserades i september förra året och skulle bland annat ha bättre passform än de tidigare lurarna. Earpods följer med bland annat Iphone och Ipod och är antagligen de vanligaste lurarna som används ihop med IOS-enheter. Men många lämnar också sina Earpods oanvända bland annat eftersom de lätt ramlar ur öronen om man rör sig mycket.

Kanadensiska designföretaget Ohm bestämde sig för att göra något åt saken och lanserar Sprng, ett simpelt tillbehör som håller fast Earpods i öronen. På sin webbplats beskriver Ohm projektet så här:

"Med alla miljoner par Earpods som Apple ger bort med sina produkter vore det synd om folk lät bli att använda dem för att de lätt ramlar ur. Därför bestämde vi oss för att tillverka ett billigt tillbehör som inte förstör Earpods rena design men håller kvar dem i öronen."

Sprng trycks fast runt Apples Earpods och håller fast hörlurarna i ytterörat. Genom att dra hörlursnäckan upp eller ner i tillbehöret kan det justeras för att passa de flesta öron. Sprng kostar 10 dollar och för frakt till Sverige får man lägga till 3 dollar. Totalt blir det omkring 85 kronor.