Iphone och Ipad kan få större skärmar

Det har länge ryktats om en Ipad med större skärm. Nu tar rykteskarusellen fart på nytt sedan representanter från Apples leverantörer bekräftat att tester görs.

Det är för Wall Street Journal som personal hos Apples leverantörer bekräftat att Apple den senaste tiden har efterfrågat prototyper med större skärmar än tidigare. Det handlar om en närmare 13 tum stor skärm för Ipad och en skärm större än 4 tum för Iphone.

Om Apple gör verklighet av sina planer kan det vara ett steg för att kunna erbjuda ett större utbud av surfplattor och mobiler i olika storlekar och samtidigt konkurrera med andra tillverkare.

Ryktena om större skärmar kommer samtidigt som Apple sägs förbereda produktionen av en ny Ipad. En Ipad som ska ha samma upplösning som den nuvarande 9,7-tumsmodellen, men nu med en tunnare skärmpanel. Som 99mac skrev för ett litet tag sedan sägs kommande Iphone 5S dessutom redan vara i produktion i Kina.

Om dessa rykten om större skärmar stämmer borde den större skärmen som Apple nu testar vara aktuell först när en ny Ipad och Iphone lanseras 2014.