Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple tar bort Appgratis från App Store

Populära Appgratis låter utvecklare marknadsföra sin appar gratis eller kraftigt rabatterade för en dag, men nu tar Apple bort appen ur App Store och hänvisar till att den bryter mot reglerna.

Appgratis är en app som gör det möjligt för tredjepartsutvecklare att marknadsföra sina appar gratis en dag, även om de vanligtvis kostar pengar. Appgratis i sin tur tar betalt av apputvecklarna. Appen har enligt företagets blogg tio miljoner användare.

Enligt reglerna i App Store får man inte använda appar för att marknadsföra andra appar, och man får inte använda notifieringar för olika former av marknadsföring. Så här lyder reglerna översatt från engelska:

2.25 Appar som visar andras appar i marknadsföring eller för köp på ett sätt som liknar eller går att missta för App Store kommer att avslås.

5.6 Appar får inte använda push-notifieringar för att skicka reklam, kampanjer eller direktreklam av något slag.

Dessa två regler bröt appen Appgratis mot, enligt Allthingsd och appen togs bort från App Store. Apple ska ha varit mer än lite oroliga för Appgratis affärsmodell som är fördelaktig för utvecklare med tillräckligt bra ekonomi för att betala för att synas. "App Store är tänkt som en meritokrati," sa en källa till Allthingsd. Appgratis har inte velat ge någon kommentar till Apples beslut.

Det här är inte första gången som Apple agerar mot den här typen av app. I december förra året åkte en liknande applikation, Appshopper, ut ur App Store då Apple ansåg att den bröt mot samma regler.

Skriven av Joacim Melin
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.