Apple får patent på "Ipen"

Efter en omprövning har Apple nu fått registrera ett patent för vad som närmast kan beskrivas som en dator inbyggd i en penna.

Precis som många andra teknikföretag är Apple flitiga på att registrera patent för sina uppfinningar. Ett av dessa har nu godkänts av det amerikanska patentverket. Det verkar ha blivit omprövat då det första gången godkändes i september 2011 och funktionalitet för trådlös kommunikation har tillkommit sedan det första patentet registrerades.

Patentet gäller en dator i form av en penna, skriver Patently Apple.

Bild: Patently Apple

Skisserna visar ett teckenfönster och funktionsknappar för e-post, att-göra-lista, dagbok, klocka och en kalkylator. Till höger om fönstret syns vad som troligen ska vara en mikrofon. Till vänster om teckenfönstret syns vad som antingen är ett scrollhjul eller en liten högtalare. Om datorn hålls som en penna vilar skärmdelen mot handen mellan tummen och pekfingret upp mot handleden. Det ger extrastöd och möjliggör för användaren att använda datorn med bara en hand. Patently Apple skriver att designen är vattentät då chassit sätts ihop med O-ringar, precis som klockdelar, och det hela är sedan får ett lager av polyeten.

Datorn väger mer i ena änden, genom att exempelvis inkludera ett uppladdningsbart batteri, så att ifall enheten faller gör den det på ett särskilt sätt för att skydda de interna komponenterna från skador.

Patentet uppger Hilary Williams från Storbritannien som ensam uppfinnare. Den som vill läsa allt om detta #patent kan göra det hos det amerikanska patentverket.