Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Patently Apple

Apple får patent på "Ipen"

Efter en omprövning har Apple nu fått registrera ett patent för vad som närmast kan beskrivas som en dator inbyggd i en penna.

Precis som många andra teknikföretag är Apple flitiga på att registrera patent för sina uppfinningar. Ett av dessa har nu godkänts av det amerikanska patentverket. Det verkar ha blivit omprövat då det första gången godkändes i september 2011 och funktionalitet för trådlös kommunikation har tillkommit sedan det första patentet registrerades.

Patentet gäller en dator i form av en penna, skriver Patently Apple.

Bild: Patently Apple

Skisserna visar ett teckenfönster och funktionsknappar för e-post, att-göra-lista, dagbok, klocka och en kalkylator. Till höger om fönstret syns vad som troligen ska vara en mikrofon. Till vänster om teckenfönstret syns vad som antingen är ett scrollhjul eller en liten högtalare. Om datorn hålls som en penna vilar skärmdelen mot handen mellan tummen och pekfingret upp mot handleden. Det ger extrastöd och möjliggör för användaren att använda datorn med bara en hand. Patently Apple skriver att designen är vattentät då chassit sätts ihop med O-ringar, precis som klockdelar, och det hela är sedan får ett lager av polyeten.

Datorn väger mer i ena änden, genom att exempelvis inkludera ett uppladdningsbart batteri, så att ifall enheten faller gör den det på ett särskilt sätt för att skydda de interna komponenterna från skador.

Patentet uppger Hilary Williams från Storbritannien som ensam uppfinnare. Den som vill läsa allt om detta #patent kan göra det hos det amerikanska patentverket.

Skriven av Joacim Melin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.