Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Bild: Techcrunch / Flickr

Ännu inget Google Now för IOS

Googles tidigare vd och numera styrelseordförande antydde att IOS-versionen av Google Now fastnat i Apples kontrollprocess. Apple tillbakavisade uppgifterna.

Den tidigare vd och numera styrelseordförande för Google, #Eric Schmidt, sade under torsdagen att en IOS-version av Google Now har lämnats till Apple för godkännande till App Store. En video som visade tjänsten för IOS läckte ut på Youtube för någon vecka sedan.

#Google Now är en assistent som påminner en del om Apples #Siri. Tjänsten håller koll på information användarna kan behöva just nu och kan exemplevis visa trafikinformation medan användaren är på väg till jobbet och förvarna om köer eller vägarbeten.

Efter ett tal fick Eric Schmidt frågan om när Google Now skulle släppas för #IOS. Schmidt svarade:

"Du får fråga Apple om det. Apples regel är att godkänna eller att neka applikationer som lämnas in till App Store, och vissa applikationer vi utvecklat har de godkänt, och andra inte."

Apple tillbakavisade enligt Cnet Googles uppgifter och sa att appen aldrig skickats in för godkännande. En representant för sökjätten bekräftade sedan samma sak till Cnet:

"Ja, jag kan konfirmera för dig: Vi har inte skickat in Google Now till Apples App Store."

Eric Schmidt har varit i blåsväder flera gånger tidigare efter en rad uttalanden där han vid ett tillfälle menade att människor vill att Google ska tala om för dem vad de borde göra härnäst. I en intervju med tidningen The Atlantic sade Schmidt bland annat att "Google vet var du är, var du varit och vi vet mer eller mindre vad du tänker på."

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.