Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

För framtida Mac?

Intel Haswell i test – Nvidia tillkännager Volta

Nya processorer står på menyn när Intels senaste processorgeneration sätts på prov. Dessutom tillkännager Nvidia en kommande grafikkrets med staplade minnen.

Två av de mest tongivande aktörerna i datorindustrin är #Intel och #Nvidia, som även levererar kretsar till Apples persondatorer – i huvudsak Imac och Macbook. Nu avslöjas nya detaljer om kommande produkter från de båda tillverkarna.

Nvidias vd Jen-Hsun Huang inledningstalar på GPU Technology Conference i San Jose, USA och berättar att företaget arbetar på arkitekturen #Volta. Denna krets ska ge stöd för staplade minneskretsar, som ger högre minnesbandbredd än dagens teknik, upp till en terabyte per sekund. Några detaljer om prislappen eller ett mer precist lanseringsdatum framkommer dock inte, rapporterar Apple Insider.

"Volta kommer att lösa en av de största utmaningarna för GPU:er idag som är minnesbandbredd. Vi verkar aldrig ha tillräckligt," sa Huang.

Dagens grafikdelar från Nvidia bygger på arkitekturen Kepler. Under 2014 kommer den att ersättas av Maxwell. Därefter kommer Volta, som ska klara av upp till en terabyte per sekund genom att stapla minneskretsar ovanpå grafikprocessorn. Resultatet är en GPU som kan flytta motsvarigheten till en Blu-ray skiva på 1/50 sekund. I jämförelse kan Nvidias nuvarande toppmodell, grafikkortet Geforce GTX Titan, hantera omkring 288 gigabyte per sekund – runt en fjärdedel av Voltas planerade kapacitet.

Intel Haswell i prestandatest

Samtidigt publiceras prestandatester för en annan viktig komponent, som ryktas finnas med i Apples framtidsplaner. Tekniksajten Tom's Hardware har fått tag i ett tidigt exemplar från Intels kommande processorgeneration #Haswell. De har prestandatestat toppmodellen Core i7-4770K och rapporterar att processorn kommer med väsentliga förbättringar, särskilt när det kommer till den integrerade grafiken. Haswell lanseras i samband med Computex-mässan i juni.

Nuvarande modeller av Imac släpptes i så sent som i november förra året. De är utrustade med Intels nuvarande Ivy Bridge-processorer. Macrumours köpguide uppger att det i genomsnitt brukar gå 335 dagar mellan uppdateringarna, varför det kan dröja innan Imac uppdateras med Haswell.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.