Förhandsgranska filer i Dropbox

I början på februari meddelade Dropbox att användare kunde skriva upp sig för att få testa nya funktioner. 99mac har fått tillgång till förhandsgranskning av filer.

Användare som skrev upp sig i början av månaden för att få testa #Dropbox nya förhandsgranskning av filer och nya funktioner för bilder har nu börjat få tillgång till nyheterna. 99mac har fått testa förhandsvisning.

I mejlet som Dropbox skickat ut till användare som fått tillgång till den nya funktionaliteten står det:

"Tack för att du anmälde dig för att testa förhandsgranskning av filer. Nu kommer du att kunna klicka och förhandsgranska dina PDF-filer, textfiler, dokument, presentationer och mer från www.dropbox.com."

99mac testade att klicka på filer i olika format. Bilder, Word-dokument och PDF-filer öppnas i en ny ruta. Om filen har flera sidor visas alla. Det finns knappar för att ladda ned, dela filen och stänga fönstret längst upp till höger.

Funktionen är ny för Dropbox i webbläsaren. I deras IOS-app går det att förhandsgranska de flesta filer. Den 15 februari släpptes den senaste uppdateringen som ger stöd för att öppna PDF-filer i appen. Om användaren installerar Dropbox i datorn går det också att förhandsgranska filer med till exempel den inbyggda funktionen "Överblick" i OS X.