Magine vill förenkla tv och bli din enda tv-leverantör

Ett nystartat svenskt bolag säger sig ha lösningen på dagens komplicerade tv-tittande med boxar till varje tv och begränsad användning. De vill ge alla kanaler till alla tv-apparater och alla prylar som surfplattor och telefoner.

I höst ger sig Netflix och HBO in på den svenska tv-marknaden med sina tjänster för strömmande video men ett svenskt nystartat företag vill bli din enda tv-leverantör. Det är företaget Magine vars mål är att leverera all sorts tv på ett enkelt sätt till alla typer av prylar.

Bild från Resumé på några av personerna bakom svenska Magine.

Bakom #Magine står Michael Werner, Håkan Tranvik, Erik Wikström och Mattias Hjelmstedt. De är klara med en betaversion som kommer att skickas ut till ett antal nyckelpersoner under hösten och målet är att lansera innan slutet på första kvartalet nästa år.

I en intervju med radioprogrammet PP3 i förmiddags sa Erik Wikström att deras mål är att göra tv enklare än idag. Magine har liknats vid Spotify för tv, men Erik menar att de snarare vill jämföras med en vanlig tv-leverantör som Boxer eller Com Hem.
- Vi är riktig tv, vi är inte en playtjänst som HBO och Netflix primärt är, sa Erik Wikström till PP3.

Med Magine ska det gå att se på tv-sändningar live som på vanlig kabel-tv men även inspelat i "molnet" i efterhand. Inga kablar, inga set-topboxar enligt Erik. Han tog upp problemet med att behöva ha en box för varje tv som ett problem Magine vill lösa. Det sak även gå att se tv på smartphones, surfplattor och dator, förutom den vanliga tv:n. Hur det går till rent teknisk är inte presenterat ännu.

Just nu förhandlar de med alla större tv-kanaler om innehåll. Till tidningen Resumé säger Petronella Turesson, pr-ansvarig på Magine att "ingen aktör tackat nej hittills" utan att gå in på detaljer. Pris är inte heller fastställt ännu, även om en uppgift på 200 kronor per månad har förekommit.

Magine låter lovande men så länge detaljerna är okända, innehållet är oklart och den inte testats ännu är det svårt att sia om framtiden. Senare i höst när det utlovade betatestandet startar lär en del av pusselbitarna falla på plats.