Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Korrupta uppdateringar i App Store ställde till det

Ett missöde från Apples sida ledde till kraschande appar och negativa recensioner från arga användare i App Store. Problemet är nu löst, uppdateringarna har återpublicerats och negativa recensioner tagits bort.

För några dagar sedan fick utvecklaren Marco Arment rapporter om att hans app Instapaper kraschade direkt vid start för användare efter uppdatering till senaste versionen. Även om användarna raderade appen och installerade den på nytt fortsatte den krascha. Och därmed började negativa recensioner med en stjärna i betyg strömma in i App Store.

Det var förvånande då Arment inte sett några krascher själv och Apple som godkänt uppdateringen utan att upptäcka krascher. Han kom fram till att felet måste ha uppstått hos Apple, i samband med att de lägger på kopieringsskyddet FairPlay och distribuerar apparna. Från början var det en handfull appar på hans lista, men den växte och när listan nått över hundra olika appar slutade han uppdatera listan. Den inkluderar kända appar som Angry Birds Space och GoodReader och många andra.

Problemen rapporterades vitt och brett på nätet igår. Apple var tysta om det tills ett officiellt uttalande lämnades till ett antal antal reportrar, som Jim Dalrymple på The Loop. Apple bekräftade vad Marco Arment trott:

“We had a temporary issue that began yesterday with a server that generated DRM code for some apps being downloaded, it affected a small number of users,” an Apple representative told The Loop. “The issue has been rectified and we don’t expect it to occur again. Users who experienced an issue launching an app caused by this server bug can delete the affected app and re-download it.”

Även om Apple löste det ursprungliga problemet snabbt tog det ett tag innan fungerande appar kom ut till alla servrar som används för att distribuera uppdateringar. Sedan dess har Apple återpublicerat uppdateringarna från de senaste dagarna. Det är förklaringen till att användare nu ser samma uppdateringar igen i App Store-appen eller iTunes.

Apple har även gjort det som Arment hoppades på, nämligen raderat negativa recensioner i App Store som uppstått senaste dagarna på grund av Apples problem.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.