Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Tema: Dropbox

Om du har missat det så är Dropbox en fillagringstjänst som låter användare lagra filer och mappar i molnet via sin internetuppkoppling.

Enkelt förklarat så laddar man ner ett program, väljer vilka mappar som ska synkas mot Dropbox. Sedan är allt klart och alla filer som du lägger i de mapparna på din dator synkas automatiskt till Dropbox lagringsutrymme i molnet. Du kan sedan välja att dela med dig av vissa mappar och filer så att vänner och kollegor via Dropbox får tillgång till dem. Dropbox finns till Windows, OSX, Linux, Android, iPhone, iPad och Blackberry.

I gratiskontot ingår 2GB lagringsutrymme och det går självklart att uppgradera till mer utrymme, 50GB kostar $99/år och 100GB $199/år. Om du värvar kompisar och kollegor till Dropbox får du 250MB/vän upp till totalt 8GB extra och den du värvar får också 250MB extra, win-win för båda.

Dropbox grundades av Drew Houston och Arash Ferdowsi 2007 och de fick då kapital från Y Combinator. I dag är investerarna Sequoia Capital och Accel Partners. Det senaste antalet användare som Dropbox har presenterat är 4 miljoner i januari 2010.

Deras kontor ligger i San Francisco och TechCrunch har fått den stora visningen av kontoret. De filmade självklart besöket. Riktigt sköna lokaler.

En av fördelarna med Dropbox är det finns fler olika tillägg. Här är några användbara till Mac:

MacDropAny - låter dig synka valfria mappar, inte bara Dropbox mappen, på din dator mot Dropbox.

DropShorty - släpp en fil på ikonen i dockan och den skickas till publika Dropbox och du får en förkortad URL direkt i urklipp.

Följ diskussionerna om Dropbox på 99macs forum

Källa: CrunchBase, Dropbox

Kommentarer
31 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.