Invisible Shield Glassfusion+ Canvas - en illusion av papper som skyddar skärmen

Invisible Shield har släppt ett skärmskydd till iPad som inte bara hindrar repor utan som ger oss en känsla av att skriva på papper med Apple Pencil.

Text

Sedan Apple Pencil lanserades har skärmskydd med papperslik textur släppts i flertal till iPad. Nu har även Invisible Shield släppt ett till de senaste modellerna av iPad.

Installation

Installationen är riktigt enkel tack vare Invisible Shields smidiga tillbehör som man får med. Man lägger sin iPad i en skräddarsydd ram och torkar rent den med medföljande rengöringsdukar. Sedan kan man gå över skärmen med en klisterlapp för att få bort missade dammkorn.

Skärmskyddet fästs sedan i ramen över ens iPad och trycks fast mot skärmen. Efter det drar man bort alla luftbubblor med en gummiskrapa. Allt var en förvånansvärt enkel process och det blev snyggt, rakt och helt bubbelfritt.

Känslan

För fingrarna är det som ni nog kan ana en sämre upplevelse än glas. Det är trots allt ett skärmskydd i plast med textur till ytan men det blir aldrig obekvämt. När det kommer till att använda Apple Pencil ger det faktiskt en illusion av papper när man skriver eller ritar på skärmen. Dessutom förhindrar det repor på skärmen.

För de som ritar mycket ska man veta att det kommer slita på spetsarna till Apple Pencil och att dessa kostar 249:- för ett paket med fyra spetsar. Efter att ha använt skyddet ett par veckor kan vi konstatera att det är en mycket skönare känsla än att skriva och teckna på den glatta ytan man får utan skyddet.

Tankarna

Canvas kostar ungefär 400 kronor och är kanske inte en så stor utgift för de som kommer få användning av känslan dagligen. Men för de som bara vill ha ett skydd som samtidigt vill passa på att ge sin iPad en mer papperslik textur för de gånger man använder sin penna kan kostnaden vara ett hinder. Det man då också ska tänka på är att skärmen får lite sämre lyster med detta skydd och man kan se glimmer i texturerna när man har mycket vitt på skärmen.

Sammanfattning

Glassfusion+ Canvas har en enkel installation och den ger en papperslik textur som gör det roligare att använda Apple Pencil. Men för sin kostnad gäller det att ni vet om att ni kommer använda er Apple Pencil och uppskatta känslan.

➕ Fördelar

  • Enkel installation med medföljande ram

  • Skyddar skärmen

➖ Nackdelar

  • Skärmen tappar lite lyster

Tillverkare: Invisible Shield
Produkt: Glassfusion+ Canvas
Ingår: Installationsram och rengöringsdukar, manual
Modeller: iPad 10,2 tum, iPad Pro 11 tum/ iPad Air 10,9 tum och iPad Pro 12,9 tum
Pris: 39.99 Euro

Skriven av Marcus Larsson
Kommentarer
3 svar

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.

Mark Gurman tror att Apple kommer att erbjuda Face ID i alla de billigare alternativen inom några års tid.

Det verkar som att Apple är på gång att uppdatera deras skärm Pro Display XDR och den kanske får samma chip som iPhone 11.