Shazam når magisk milstolpe

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Shazam är tjänsten som låter oss shazamma musik vi hör för att få svar på vad det är. Tjänsten har funnits sedan 2002 och då först som en meddelandetjänst där vi fick svar på vilken låt det var som spelades.

Appen stod redo och lanserades i samband med att Apple App Store slog upp portarna 2008. Tio år efter uppstart nådde de 1 miljard sökningar totalt och nu mindre än tio år senare så har de nått en ny målstolpe - 1 miljard sökningar i månaden!

Den mest shasammade låten är 'Dance Monkey' av Tones and I men totalt så har över 51 miljoner sånger getts som svar när någon ställt sig frågan "vad är det här för låt?". Frågan de alltså fått 50 miljarder gånger och nu 1 miljard gånger i månaden.

Att de orkar.

Shazam ägs idag av allas favoritbolag Apple och är integrerat i iOS. Under årets WWDC presenterades 'ShazamKit' som gör att appskapare kan integrera funktionen direkt i sina egna appar och då inte bara för musik utan alla typer av inspelat ljud. Så det ser ut som att Shazam fortsätter mot en ljus framtid i Apples ägo.

Via: Shazam.

Skriven av Dennis Klarin

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.