USA:s kongress kommer rösta om förslag mot förinstallerade appar på iPhone

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Det är ett förslag som kommer från de demokratiska representanterna och som nu ska avgöras i USA:s kongress. Förslaget kommer så klart inte bara röra Apple utan alla de stora teknikbolagen så som Google och Amazon med sina streamingtjänster.

En stor anledning är att de vill jämna ut spelplanen för andra aktörer som har motsvarande tjänster till storspelarnas. Så att det blir ett aktivt val vilka tjänster man väljer när man startar upp sin smartphone för första gången utan att de som står bakom plattformarna utnyttjar sin fördel.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.