Sonos kommenterar Siris restriktioner i förhör om Antitrust

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.

Inför en kommitté som avgör antitrust inom smarta hemmet fick idag Sonos försvarare framföra deras syn på smarta högtalare. Utöver att betona Amazons och Googles dominans inom det smarta hemmet hade Sonos även ett par väl valda åsikter om Apples röstassistent Siri.

När årets WWDC gick av stapeln så presenterade Apple äntligen Siri för tredjepartstillverkares HomeKit-produkter. Det som Sonos dock poängterar är att för tredjepartstillverkares smarta högtalare ska fungera med Siri kommer det kräva en konkurrerande smart högtalare från Apple - nämligen en HomePod.

En HomePod kommer agera hub för Siri-kommandon när röstassistenten finns på andra HomeKit-produkter. Utöver det tog Sonos även upp hur samarbetet mellan Google, Amazon, Apple med fler i ”Matter” som kommer ge en samlad standard inom smarta hemmet kan resultera i att det är dessa jättar som dikterar ”farten för innovation”.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Via: Macrumors

Skriven av Marcus Larsson

Med nya iMac lanserade Apple ett nytt Magic Keyboard med Touch ID och nu går det att köpa löst.

Att ha ren och fräsch luft hemma blir allt mer populärt och idag visar IKEA upp sin senaste serie som heter STARKVIND.

Apple har haft en app till Android under flera år med namnet ”Flytta till iOS” som ska underlätta bytet mellan Android till iPhone - nu är det Googles tur.

Intel har sakta börjat tappat sin status som ledande processortillverkare och i en ny värld där mindre är bättre tror sig nu processorjätten att de kan återta tronen om några år.

En iMac med större skärm och bättre processor har länge ryktats lansera under pågående år men nu påstås det att väntan blir längre.

Apple fortsätter hitta nya material att använda i sina chassi till iPhone och nu påstås det alltså bli titanlegering.