Gurman: Nästa iPad Pro kan få trådlös laddning

iPad Pro har precis lanserats men det stoppar inte Mark Gurman från att slänga lite ljus på nästa års modeller.

Mark Gurman påstår sig ha information om att Apple arbetar på att ta fram en iPad Pro med en baksida av glas. Anledningen till detta är för att kunna ladda nästa generations iPad Pro trådlöst. Precis som iPhone 12-serien så är tanken att iPad Pro skall laddas trådlöst via någon form av MagSafe-laddare. Detta är nog ett smart drag då vi då kan fortsätta använda vår iPad Pro medans den laddar med MagSafe och då använda USB-C-porten till annat än just laddning. De arbetar även på reverse charging som innebär att vi kan ladda vår Apple Watch och AirPods med hjälp av vårt iPhone-batteri.

Utöver iPad Pro så berättar Gurman att senare i år kommer iPad Mini få en modernare design som det ryktats om länge nu. Smalare kanter och Face ID kan vi nog förvänta oss om de inte väljer att sätta Touch ID i powerknappen precis som vi idag har på iPad Air. Gurman är även tydlig med att vissa av sakerna ovan kan Apple slopa då de fortfarande arbetar med att ta fram tekniken och måste utvärdera om det fungerar så bra som de vill att det skall göra.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa Bloomberg

Skriven av Marcus Attefors

Tycker du inte om att ha teknik framme men kanske ändå vill ha högtalare i hemmet så kan IKEA och Sonos ha lösningen.

Det har varit en hel del rykten kring nästa Apple Watch och nu går Mark Gurman ut med några extra detaljer.

En av de första serierna som landade på Apples egna streamingtjänst var The Morning Show och i höst är det dags för säsong två.

Idag helt plötsligt gick det att klicka hem Beats Studio Buds som det har släppts en del rykten om den senaste tiden.

Apple har presenterat vilka som vann Apple Design Awards, ett pris som man inte får genom att koda ihop en tråkig och smådålig app utan här krävs det lilla extra.

Tiden går fort och ibland glömmer man bort hur gamla iOS-versioner faktiskt var att använda och mycket av det vi tar för givet idag fanns inte då.