Prosser: Mac mini får ny design och M1X-chip

iMac har precis fått sig en ordentlig skönhetsoperation och nu kan det vara dags för Mac mini.

Mac mini har sett mer eller mindre likadan ut väldigt länge nu och Apple-läckaren Jon Prosser släppte idag en ny video med lite nya rykten. Prosser påstår att Apple kommer att lansera en ny Mac mini som ersätter den fullsmetade rymdgråa Mac Minin som säljs idag. Istället för aluminum på toppen så kommer den en plexiglasyta och den skall även bli något tunnare än tidigare modeller. Strömkabeln kommer vara av samma typ som den som finns på nya iMac med magneter och den kommer utrustad med Apples kommande M1X-chip.

På baksidan hittar vi fyra USB4 / Thunderbolt 3-portar, två USB-A-portar, ethernet och HDMI-ut. Tack vare nya versionen av M-chippet så kommer datorn även ha stöd för upp till 64GB RAM. Om detta rykte stämmer återstår att se under året men den ser helt klart spännande ut.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Källa: Jon Prosser

Skriven av Marcus Attefors
Kommentarer
1 svar

Tiden går fort och ibland glömmer man bort hur gamla iOS-versioner faktiskt var att använda och mycket av det vi tar för givet idag fanns inte då.

Årets WWDC är avklarad och självklart är det huvudrollen i dagens avsnitt av Macradion. Känslorna visar sig när flera drömmar inte uppfylldes men det snappades även upp några godbitar.

Trådlösladdning i en powerbank kan det verkligen vara så smidigt som det låter? Idag skall vi ta reda på det.

Target Display Mode var något som uppskattades och fungerade med iMac-datorer mellan 2009-2014. macOS Monterey kommer erbjuda en liknande lösning med AirPlay.

Att en MacBook Pro skulle visas under WWDC var det många som trodde - inklusive de som arbetar med Apples YouTube-konto.

Det visades inte upp några nya coola spel på WWDC men nu när ridån har åkt ned och dimman har lagt sig så får vi lite spel-relaterade nyheter från Apple trots allt.