Apple släpper lös iOS 14.6

Det var inte bara ett pressmeddelande om WWDC som släpptes idag utan även iOS 14.6 som bjuder på några nyheter.

För en liten stund sedan släppte Apple iOS 14.6 ut i det fria så nu kan du kasta dig in och uppdatera till den senaste versionen. Det bjuds inte på jättemycket nya saker men det som är mest intressant för många är nog att det blir lite säkrare för dig som tappar bort din AirTag. Tidigare har vi bara kunnat lämna vårt telefonnummer om vi tappar bort en AirTag med tillhörande pryl som den sitter på. Detta kan skapa problem om du tappar nycklarna och en mindre hederlig prick hittar dina nycklar. Hen kan då väldigt enkelt söka på ditt nummer och göra ett hembesök. Nu kan vi istället lägga in en e-postadress om så önskas vilket är trevligt.

Utöver detta får folket i USA möjligheten att dela sitt Apple Card med upp till fem personer om de är över 13 år med Apple Card Family. Där kan hela familjen följa utgifterna och ge varje familjemedlem en viss summa att spendera. Apple Card har ännu inte lanserats i Sverige och om det kommer komma återstår att se. Sist så Apple även mosat en hel del buggar så vi får en trevligare upplevelse.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Tiden går fort och ibland glömmer man bort hur gamla iOS-versioner faktiskt var att använda och mycket av det vi tar för givet idag fanns inte då.

Årets WWDC är avklarad och självklart är det huvudrollen i dagens avsnitt av Macradion. Känslorna visar sig när flera drömmar inte uppfylldes men det snappades även upp några godbitar.

Trådlösladdning i en powerbank kan det verkligen vara så smidigt som det låter? Idag skall vi ta reda på det.

Target Display Mode var något som uppskattades och fungerade med iMac-datorer mellan 2009-2014. macOS Monterey kommer erbjuda en liknande lösning med AirPlay.

Att en MacBook Pro skulle visas under WWDC var det många som trodde - inklusive de som arbetar med Apples YouTube-konto.

Det visades inte upp några nya coola spel på WWDC men nu när ridån har åkt ned och dimman har lagt sig så får vi lite spel-relaterade nyheter från Apple trots allt.