Snart kan vi slopa mobilnumret om vår AirTag tappas bort

AirTag är en smart liten pryl som redan har räddat undertecknad ett par gånger när nycklarna har fått fötter i hemmet.

Apple släppte idag iOS 14.6 beta 3 till utvecklare och en sak som många har varit kritiska till är nu löst. Det som många inte riktigt har gillat är att om man har sin AirTag på en nyckelknippa och tappar den så behöver man i "förlorat läge" lägga in sitt mobilnummer. Detta är så den som hittar nycklarna kan kontakta ägaren men om det är en oärlig människa så kan denna söka på numret och se vart personen bor och sen göra ett besök och gå rakt in i hemmet då personen har nycklarna. Nytt i betan är att vi nu istället kan lägga in en e-postadress om så önskas. Då kan de som är oroliga skaffa en e-postadress som inte går att koppla till en person och slipper då även det klassiska "Gevalia-besöket".

Som det ser ut just nu så kan man inte lägga in både e-postadress och mobilnummer utan man får välja en av dem. När iOS 14.6 lanseras i skarp version vet vi ännu inte men det borde inte dröja allt för länge.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.
Skriven av Marcus Attefors

Från och med denna vecka kommer Macradion att släppas på måndagar framöver och nu sparkar vi igång veckan med ett helt nytt avsnitt.

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Äntligen torsdag igen och ett nytt avsnitt av allas favoritpodd Macradion finns nu att avnjutas i valfri poddspelare.

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Den ZAGG-ägda skärmskyddtillverkaren InvisibleShield lanserar nu ett skärmskydd som känns som papper mot Apple Pencil-toppen.

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.