Vi testar Mophie Powerstation Wireless XL

Trådlösladdning i en powerbank kan det verkligen vara så smidigt som det låter? Idag skall vi ta reda på det.

Vi har under en ganska lång tid testat Mophie Powerstation Wireless XL som har ett batteri på 10,000mAh och ger oss 18W PD-laddning via USB-C. Det som gör denna powerbank lite extra trevlig är att vi även får trådlös laddning vilket gör att vi kan ladda fler produkter samtidigt.

När det kommer till designen så är den genomgående i plast och i en svart kulör. På ena sidan har vi en ruggad yta där Qi-laddningen sitter. Tack vare materialvalet så ligger mobil still under laddningen och risken att den glider av minimeras. På ena långsidan har vi en knapp tillsammans med fyra LED-lampor och om vi trycker på knappen så kan vi se hur mycket batteri laddaren har kvar.

För att sparka igång den trådlösa laddningen trycker vi en gång på knappen och medans vår iPhone laddas upp kan vi även ansluta en till enhet via USB-A och en till USB-C-porten. Med hjälp av den sistnämnda får vi upp till 18W tack vare USB-C PD och på 30 minuter kan vi ladda upp vår iPhone cirka 50 procent. Under testet kan vi notera att om vi enbart laddar vår iPhone 12 Pro Max så får vi ut tre fulladdningar vilket är tacksamt när vi är ute och reser.

Sammanfattning

Powerstation Wireless XL är en gedigen och relativt smidig powerbank som har blivit vår bästa vän att ha med oss i väskan. Skulle vi glömma laddsladden så kan vi ladda upp både AirPods och iPhone via Qi. Att vi kan ladda upp totalt tre enheter samtidigt är även det väldigt smidigt och är du ute efter en powerbank med det lilla extra så är denna värd att titta närmare på.

➕ Fördelar

  • Storleken

  • Snygg design

  • Möjlighet att ladda flera enheter samtidigt

➖ Nackdelar

  • Batteriet kunde gärna varit större

  • Något kort USB-C-kabel som följde med

Namn
Powerstation Wireless XL
Tillverkare
Mophie
Färg
Svart
Material
Plast
Batterikapacitet
10.000mAh
Höjd
13,55 cm
Bredd
7,00 cm
Djup
1,80 cm
Vikt
230 gram
Pris
699 kronor