AirTag hackad av forskarteam

AirTag har inte ens funnits på marknaden i två veckor och nu har ett forskarteam lyckas ta kontroll över dess funktioner.

Forskarteamet Stack Smashing som tack och lov jobbar med säkerhet släppte under gårdagen en video på Twitter som demonstrerar deras hack. Genom att ta sig in i styrenheten på deras AirTag och modifiera dess mjukvara fick de full kontroll över den. I videon demonstrerar de hur deras hackade AirTag öppnar en hemsida istället för att öppna Hitta-appen.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Detta skulle kunna användas för nätfiske för att exempelvis öka annonsintäkter. Skulle det bli en trend att placera sådana här AirTags på folktäta platser så lär nog Apple snabbt skicka ut en uppdatering som hindrar det på iPhones. Det som krävdes för forskarteamet var att fysiskt öppna deras AirTag för att hacka den och det finns alltså än så länge ingen oro att någon kan hacka din AirTag trådlöst.

Via: 9to5mac

Skriven av Marcus Larsson

Från och med denna vecka kommer Macradion att släppas på måndagar framöver och nu sparkar vi igång veckan med ett helt nytt avsnitt.

Vi har alla ställt oss frågan "vad är det här för låt?", den frågan har Shazam fått 50 miljarder gånger.

Äntligen torsdag igen och ett nytt avsnitt av allas favoritpodd Macradion finns nu att avnjutas i valfri poddspelare.

Ett förslag ligger nu på bordet hos kongressen där utgången kan betyda slutet för förinstallerade appar på våra smartphones.

Den ZAGG-ägda skärmskyddtillverkaren InvisibleShield lanserar nu ett skärmskydd som känns som papper mot Apple Pencil-toppen.

Under WWDC presenterade äntligen Apple möjligheten för tredjepartstillverkare att implementera Siri i deras produkter men redan nu klagar Sonos på den efterlängtade funktionen.