Kvartalsrapport

Ännu ett rekordkvartal för Apple

Mac och tjänster satte nya rekord under andra kvartalet och iPhone 12 fortsätter vara en storsäljare.

Apple har presenterat sin kvartalsrapport för januari, februari och mars och avslöjade en omsättning på 89,6 miljarder dollar med en nettovinst på 23,6 miljarder dollar. Det är en ökning med 54 procent från förra året. iPhone fortsätter att vara största inkomstkällan och ökade med 65 procent mot samma period förra året.

Tim Cook avslöjade att iPhone 12 fortsätter att vara storsäljaren men att även iPhone 12 Pro visar starka siffror. Mac och iPad imponerade rejält med en ökning på 70 respektive 79 procent från förra årets period. Tjänster fortsatte växa och stod för 19 procent under andra kvartalet.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Larsson

Äntligen torsdag igen och dessutom ledig dag för de flesta så vad passar inte bättre än att luta sig tillbaka och lyssna på lite Apple-fanatiker?

Äger du en nyare Macbook så är du nog medveten om att du behöver en docka eller hub för att kunna ansluta alla dina enheter som inte har USB-C och idag tar vi titt på två alternativ från OWC.

Första produkterna kommer senare under året och den nya standarden som innefattar alla tre har fått ett namn.

Med stöd för Siri och HomeKit sedan tidigare utökar nu Netatmo kompatibiliteten för deras videodörrklocka.

Gillar du färgerna på nya iMac men är ute efter en laptop så kanske du har turen på din sida och får fler färgval på kommande MacBook Air-modeller.

AirTag är en smart liten pryl som redan har räddat undertecknad ett par gånger när nycklarna har fått fötter i hemmet.