Kvartalsrapport

Ännu ett rekordkvartal för Apple

Mac och tjänster satte nya rekord under andra kvartalet och iPhone 12 fortsätter vara en storsäljare.

Apple har presenterat sin kvartalsrapport för januari, februari och mars och avslöjade en omsättning på 89,6 miljarder dollar med en nettovinst på 23,6 miljarder dollar. Det är en ökning med 54 procent från förra året. iPhone fortsätter att vara största inkomstkällan och ökade med 65 procent mot samma period förra året.

Tim Cook avslöjade att iPhone 12 fortsätter att vara storsäljaren men att även iPhone 12 Pro visar starka siffror. Mac och iPad imponerade rejält med en ökning på 70 respektive 79 procent från förra årets period. Tjänster fortsatte växa och stod för 19 procent under andra kvartalet.

Källa: Apple

Skriven av Marcus Larsson

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.

Att köpa billiga produkter från Kina leder oftast till besvikelse och när de dessutom lovar funktioner så som HomeKit blir hoppet om kvalitet ännu mindre. Men plötsligt så händer det - typ.

Apple har äntligen uppdaterat macOS till version 11.3 där vi får stöd för HomePod i stereo via AirPlay2.