Apple har inga planer på att väva samman macOS med iPadOS

I en intervju med TechCrunch där fokuset låg på Apples nya kraftpaket iPad Pro ställdes frågor om dess framtid.

iPad Pro uppdaterades nyligen med M1-chippet, upp till 16GB RAM och en Mini LED-skärm i klass med deras XDR Display. Detta har fått många att fråga sig om Apple tänker väva samman macOS och iPadOS när de nu drivs av samma chip.

Apples Greg Joswiak (SvP för global marknadsföring) och John Ternus (SvP för hårdvaruteknik) var nyligen med i en intervju med TechCrunch där iPad Pro diskuterades flitigt. Under intervjun berättas det hur fantastiskt det är att ge iPad Pro det här utrymmet att kunna växa och ge utvecklare den här möjligheten att kunna släppa kraftfulla program till iPad Pro. Ett exempel som tas upp är att innan iPad Pro kom till marknaden fanns inte Photoshop till iPadOS. När de sedan får frågan om vad skillnaden är för konsumenter av MacBook och iPad så svarar Joswiak:

”De (iPad/Mac) ligger i motsatta ändar av ett tankespektrum och verkligheten är att ingen av dem är korrekt. Vi är stolta över att vi jobbar riktigt hårt för att kunna erbjuda de bästa produkterna i respektive kategori.”

Han lägger även till att konsumenter använder den produkten med rätt verktyg till rätt tidpunkt. TechCrunch-skribenten Matthew Panzarino skriver själv i artikeln att Apple lär fortsätta vägra ge sig in i debatten om att sammanfläta macOS och iPadOS.

Källa: TechCrunch

Skriven av Marcus Larsson

AirTags har varit på tapeten länge och många var säker på att de skulle ha släppts förra året. Nu visar sig att även förpackningarna skvallrar för just detta.

Appar är något som inte är speciellt dyrt men nu kommer det bli lite billigare att shoppa loss i App Store för oss i Sverige.

Flera hundra fans av både Fortnite och Apple lyckades störa första dagen i rättegången med hjälp av ett telefonnummer.

Spotify Hifi verkar få konkurrens av Apple inom kort och dessutom verkar inte priserna förändras med förbättringen i ljudkvalitet.

Att köpa billiga produkter från Kina leder oftast till besvikelse och när de dessutom lovar funktioner så som HomeKit blir hoppet om kvalitet ännu mindre. Men plötsligt så händer det - typ.

Apple har äntligen uppdaterat macOS till version 11.3 där vi får stöd för HomePod i stereo via AirPlay2.